Projekt naklejki: K.C. |
Składniki zalewy zagotowuję:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
1,5 szklanki cukru
1 łyżka soli
1 łyżeczka chili
2 łyżeczki curry
Plastry ogórków układam w umytych słoikach, do każdego wsypuję trochę gorczycy (ok. 1/ 4 łyżeczki) i zalewam gorącą zalewą.
Pasteryzuję 10 minut w kąpieli wodnej.
Wykorzystanie: ogóreczki z wyrazistą nutą curry, z ostrością przełamaną słodyczą, smakują wybornie jako dodatek do kanapeczek, np. z łagodnym twarożkiem, Mój syn z kolei uwielbia je jako dodatek do dań obiadowych, zwłaszcza ryżu i kurczaka.
Dzięki za przepis, muszę spróbować. Opakowanie pierwsza klasa, tylko iść na kiermasz. Ja produkuję ogórki z przyprawą do grilla, trochę słodkie, trochę pikantne.
OdpowiedzUsuń