Fot. B.C. |
A oto autorski przepis Moniki:
- fasolkę umyć, odciąć końce, ugotować. Odstawić do wystygnięcia. Pokroić w mniejsze kawałki.
- pomidorki koktajlowe. Może być każdy inny rodzaj pomidorów, wystarczy je pokroić
- ser feta pokroić w kostkę
- przygotować sos z następujących składników: sok z cytryny, musztarda, miód, oliwa z oliwek
- pieprz do smaku
Na zdjęciu wszystkie składniki zostały wymieszane z sosem. Ten sposób bardzo mi odpowiada. Fasolka i pomidory otulone słoną nutą sera feta smakują wybornie. I to jest nie tylko moje zdanie.
Książkę E. Scotto - Zapomniane warzywa wynalazłyśmy w ulubionej bibliotece. Jest tam mnóstwo ciekawych przepisów. Niektóre chętnie przetestujemy. Książka stanowiła deser po sałatce na drugie śniadanie, przygotowanej i serwowanej w...naszej bibliotece pewnego baaardzo upalnego, wakacyjnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz