Fot. B.C. |
A oto przepis na czekoladowo-bananowe babeczki lub jak ktoś woli mufinki
Składniki:
2 jaja
100 gram cukru trzcinowego
cukier waniliowy
3 dojrzałe banany
0,5 kostki masła
260 gram mąki pszennej tortowej lub gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
po pół tabliczki gorzkiej i mlecznej czekolady
Wykonanie:
- masło rozpuścić w rondlu
- banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem na miazgę
- czekoladę pokroić w kostkę
- jaja, cukier i cukier waniliowy zmiksować na pianę, dodać rozgniecione banany i roztopione masło
- wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i czekoladą
- formę do mufinek dobrze wysmarować masłem
Pięknie się prezentują ułożone na paterze i oprószone cukrem pudrem. Smakują obłędnie. Znikają błyskawicznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz